Meer

Seguin's Double Trouble, Islanders schitteren in NHL Showdown

De Dallas Stars wonnen zaterdagavond met 3-0 in een spannende NHL-wedstrijd. Tyler Seguin was de dominante speler van de Stars en scoorde twee keer. Jake Oettinger hield de Islanders op afstand met 34 reddingen en verdiende daarmee zijn 11e shutout.

Seguins geweldige prestatie

Seguin sloeg een wrister langs de handschoen van Semyon Varillamov met nog maar 8 minuten te gaan in de eerste periode. Mason Marchment, die Seguin perfect positioneerde achter de doellijn, zorgde voor dit spectaculaire schot. Het doelpunt van Jamie Benn halverwege de tweede periode vergrootte de voorsprong van Dallas. Benn schoot een puck op die los tussen de cirkels lag. Kyle Palmieri en rookie Maxim Tsyplakov konden de puck niet onder controle houden. Marchment assisteerde Seguin met een laatste empty-net goal.

Oettingers keepersbriljantheid

Oettingers prestaties overtroffen alle verwachtingen. Zijn record voor wedstrijden in oktober staat op maar liefst 11-1-1. Varlamov blokkeerde 24 schoten voor de Islanders. Dallas werd een beetje gehinderd door de afwezigheid van Matt Dumba, die maar zes minuten in de eerste periode speelde vanwege een blessure aan zijn onderlichaam. De gezondheid van Dumba wordt maandag beoordeeld door coach Pete DeBoer.

Meeneemspelletjes

De Islanders hebben twee straffen onschadelijk gemaakt. Dat is een grote verbetering ten opzichte van de 0 voor 2 die ze hadden in hun 5-4 overtime openingsverlies tegen Utah op donderdag. Helaas staan de Islanders nog steeds laatste in het vorige NHL-seizoen. Benn en Seguin van de Stars lieten geen tekenen zien dat ze het rustiger aan gingen doen. Benn, 35 jaar, staat op de tweede plaats in de Minnesota-Dallas franchise met 1.114 gespeelde wedstrijden. Seguin, 33 jaar, staat achtste met 768.

Belangrijkste momenten en statistieken

Vijf minuten in de derde periode maakten de Islanders er bijna 2-1 van. Bo Horvat werd van dichtbij afgekeurd door Oettinger. Horvat had gescoord in de laatste vijf wedstrijden van New York tegen Dallas. Horvat raakte later in die periode ook een paal. De Stars bewezen dat kwaliteit belangrijker kan zijn dan kwantiteit, ondanks dat ze beide wedstrijden onder vuur lagen.

Hoe schrijf je een voetbalwedstrijdverslag?

Wat is de volgende stap?

De Islanders sluiten hun trip van drie wedstrijden maandag af met een wedstrijd tegen Colorado. Ondertussen ontvangen de Stars zondagavond de ploeg uit Seattle.